tiistai 8. maaliskuuta 2011

KEW GARDENS PART TWO

Olette varmasti saaneet jo tarpeeksenne näistä matkakuvistani, mutta laitan vielä muutaman otoksen Kew Gardensin valtavista kasvihuoneista. Osa kasvihuoneista jäi näkemättä, kun pojat väsyivät kulkemiseen, mutta kaksi suurinta jaksoimme kiertää.
Temperate House kuvattuna Xstrata Treetop Walkwayltä, 18 metrissä kulkevalta, metallijalkojen päällä kiertävältä maisemareitiltä. Yläilmoista bongasimme muuten kaksi puistossa lentävää kirkkaanvihreää papukaijaa!
Sisällä kasvihuoneissa nautin eritoten tunnelmasta, jonka kauniit rakenteet yhdistettyinä eksoottisiin kasveihin ja lämpimän kosteaan ilmaan loivat. Kuvan köynnös pilaria vasten oli vallan ihana näky.
Palm Housessa oli erityisen kosteaa ja lämmintä. Katossa olevat höyrysuuttimet tuprauttivat vähän väliä lisää kosteutta ilmaan. Kasvihuoneen etualalla oli mahtipontinen vesiallas ja laajat kukkapenkit, jotka tosin näyttivät tähän vuodenaikaan vaatimattomilta pikkuisine esikoineen.

Kauneinta kasvihuoneissa olivat mielestäni nämä kierreportaat, joita pitkin pääsi tarkkailemaan kasveja yläilmoista käsin. Ylhäältä saattoi ihmetellä myös, miten karpit polskivat kasvien keskellä olevassa altaassa. Köynnökset olivat vallanneet ihanasti tämän portaikon...

ja minun oli pakko kuvauttaa itseni niiden lomassa!

16 kommenttia:

  1. Nuo ovatkin niin hurmaavan kauniita. Onneksi Helsingissä on Talvipuutarha, joka on pienoiskoossa samaa tyyliä ja tunnelmaa. Kosteutta ja lämpöä, vehreyttä ja kukkia - mahtavaa että pääsitte käymään! Ei tuota koko puistoa pystykään koluamaan yhden päivän aikana, ellei ole paatunut puutarhafriikki liikkeellä ilman perhettä jo kukonlaulusta alkaen ;-)
    Ihania kuvia, omakuva - ja varsin ihana tuo omakuvalöytösi vuosien takaa! Se on ihan sinä, heti tunnistaa :-D Ihana!

    VastaaPoista
  2. Ihastuttavia kuvia Englannin keväästä! Matkakuumetta pukkaa ja onneksi hetken kuluttua helpottaa.
    Mukavaa kevään jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  3. Kivvaa meijänpäiväniltaa Marialle:)

    VastaaPoista
  4. Eihän näihin voi kyllästyä! Aivan käsittämättömän ihanat noi kierreportaat <3 Saisko meikäläisen kasvihuoneeseen tollaset, ehe ehe :P Hyvää naistenpäivän iltaa sulle!

    VastaaPoista
  5. Kyllä näitä jaksaa hienosti eli laita lisää vaan kuvia. Tuo on aivan ihana paikka kuvista päätellen, en ole siis käynyt siellä. Pelkkä rakennus ulkopäin saa mut hykerteleen kauneudesta.

    VastaaPoista
  6. Lisää :) Hirmuinen Lontoo- ja kevätkuume iski...

    VastaaPoista
  7. Saila - voisin ens kerralla valita tuon puutarhafriikkiyden ilman perhettä kintereillä; sais nauttia koko rahan edestä ;)
    Talvipuutarha onkin hieno paikka, hienoa, että Suomessakin on vastaavaa, vaikka pienemmässä mittakaavassa onkin. Tyyli on kuitenkin yks yhteen kuin isommissakin paikoissa. Omakuva on vuodelta 80-jotain. taidan olla 9-v!

    Eeviregina - Ihanaa, jos on matka tiedossa, se on aina niin piristävää, varsinkin tähän aikaan vuodesta, kun mieli on niin odottava, eikä mitään meinaa tapahtua, ainakaan pihalla ;)
    Hyvää matkaa!

    Lovviisa - kiitos, samoin sulle!

    Tiina - joo, mäkin haluan sit omaani! Naistenpäiviä sulle myös :)

    Henrietta - no hyvä, vois mulla vielä muutama juttu olla :)

    Lumipyry - samat sanat kuin Henrietalle... saatan siis vielä jotain pläjäyttää...

    VastaaPoista
  8. Voi että on kaunista. Köynnökset on kyllä mahtavia ja etenkin noin kauniissa portaissa. Hieno kuva sinustakin! :)

    VastaaPoista
  9. Ihanaa, mikä matka ja kuvat! Hauska tuo kuvasi missä köynnökset ovat selvästi nappaamassa kaunottaren pian mukaansa portaisiin :) Ihastelin muuten vaatteitasi, kenkiäsi ja laukkuasi, minulla on selvästi väärinkohdennettu puutarhakatse tällä hetkellä, hihi.

    VastaaPoista
  10. Dahlia - :)
    Köynnökset ovat kyllä ehdottoman tärkeitä tekijöitä puutarhassa kuin puutarhassa. Ollapa tosiaan noin kaunis köynnöstuki jossain päin omaakin pihaa, voishan tuommoiset rautaportaat virittää taivasta kohden ihan vain köynnöksiä varten ;)

    Hortensia - olen kyllä itsekin nauttinut näkymistä melkein enemmän näin matkan jälkeen. Paikan päällä on kiire, kun mukana on kolme miestä ja tarkoituksena nähdä muutakin kuin puistoja ja puutarhoja ;)
    Onneksi tuli kuvattua melko paljon näitä omia juttuja, on mitä muistella ja mistä taas haaveilla. Jaa kiinnitit huomiota aivan epäolennaisiin juttuihin... kengät ostin reissua varten ja hyvin niillä jaksoi talsia, kaikki muu olikin sitten vanhaa tai ikivanhaa :D

    VastaaPoista
  11. Eipä noihin kuviin kuule kyllästy, laita lisää vaan jos vielä matkakuvia löytyy. Pääsevät sitten nekin ihastelemaan Key Gardenia jotka eivät oikeasti matkaan pääse =)

    Olisipa täälläkin kevät jo noin pitkällä!

    VastaaPoista
  12. VOi tuo oli varmaan aivan ihana puutarhareissu. Joskus on pakko päästä Chelsey flower show:hin...joskus joskus...
    T. Nina

    VastaaPoista
  13. Oi ja voih ihana ihana, muistot heräävät kauniista kuvistasi. Haluaa tuonne taas uudestaan:))
    Jos sinulla on kuvia vielä näyttämättä, niin tahtois lisää:))
    Ei kukaan varmasti kyllästy katselemaan niitä.

    Terkuin ^_^Piitis

    VastaaPoista
  14. Chelsea football show voisi olla hulppea kokemus ;-)

    VastaaPoista
  15. Min Eden - nautin kyllä sen mitä mieslauman kanssa ehti ja pystyi. Ei tämä ollut varsinainen puutarhamatka, mutta sain ympättyä teemaa kivasti mukaan ;)

    Chelseasta olen minäkin haaveillut, mutta mielikuvissani se on hektinen tapahtuma ja ihmisiä kuin pipoa... olen vähän huono sellaisessa. Ihaninta ja antoisinta on, kuun saan rauhassa kierrellä ja katsella paikkoja. Tällä reissulla se onnistuikin hienosti, puistot ja puutarhat olivat melkein tyhjiä viileän sään vuoksi.

    Piitis - kiva kuulla, laitan vielä jotain :)

    Anonyymi - ;)
    meidänkin sakista löytyisi varmaan kiinnostusta...

    VastaaPoista
  16. Outi - äläpä muuta sano, onneksi plussaa on ollut joka päivä ja viikonlopuksi luvattu lisäksi auringonpaistetta; sulaa ne!

    VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.